10/19/15 17:00
(http://www.dnevnik.bg/)

Кандидат на БСП агитира с руското знаме във "Фейсбук"


Кандидатът на БСП за общински съветник в София Тома Трайков агитира за местния вот с флага на Русия. В страницата си в социалната мрежа "Фейсбук" 48-ият в листата на социалистите призовава: "Аз избрах вас, а вие - мен!", а под девиза стоят флаговете на Руската федерация и едва но второ място е трибагреникът на България.

Използването на руското знаме в предизборна кампания у нас не е за първи път. На миналите избори "Атака" развяваше руските знамена на всичките си предизборни митинги, дори трикольорът на Руската федерация се появи на плакат, който рекламираше "Атака".



Кандидатът за кмет на София от БСП Михаил Мирчев и лидерът на столичните социалисти и водач на листата за общински съветници Калоян Паргов не видяха нищо смущаващо в решението на Трайков да агитира с руския флаг. И двамата разчетоха посланието му, че желае да се заяви като русофил и всъщност се обръща към всички русофили в страната.

"Не съм виждал плаката, това е странно решение, уязвимо е очевидно", коментира пред "Дневник" Мирчев. Явно е направил някаква грешка, иска да се демонстрира като русофил, в което няма нищо лошо, но не по този начин, добави той.

"Фейсбук" все още не е официална медия и там всеки може да прави каквото си иска, коментира Калоян Паргов, като напомни, че лидерите на европейската левица Мартин Шулц и Ханес Свобода са изразили възмущението си в социалните мрежи от избора на Делян Пеевски за шеф на ДАНС през 2014 г. Трайков е избрал този начин да покаже принадлежността си към Русия, след като и самият премиер Бойко Борисов си обърна думите като фурнаджийска лопата и каза, че Сергей Лавров е най-добрият дипломат, обясни Паргов. По думите му целта на 26-годишния младеж била да покаже съпричастност към Русия и че е русофил, показвайки се по този начин, друг е въпросът дали е естетически издържано.

"Трайков, живееш в България. Чужди флагове по агитационните ти материали са не само признак за изключително лош вкус, но и показател, че не си изцяло наясно за коя държава по-точно се кандидатираш...", гласи един от коментарите под плаката, който до момента е споделен 42 пъти. "Малко от малко трябва да проявите национално достойнство! Срамота е!", призовава друг. "Надявам се ЦИК да не спи и Овча купел да бъде повече Купел, отколкото "овча" на тези избори! ПОТРЕСЕНА СЪМ!" - гласи трето споделено мнение.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване