10/19/15 13:59
(http://pik.bg)

Корнелия Нинова: Нашите кметове и съветници няма да закриват училища и болници

Корнелия Нинова: Нашите кметове и съветници няма да закриват училища и болници

Днес сме във Видин, за да гарантираме, че нашите кандидати са хора подготвени, професионалисти, отговорни и почтени, да гарантираме, че в следващите месеци, когато от кмета и общинските  съветници ще зависи съдбата на българското образование, здравеопазването и доходите на хората, те ще ги защитят.

Това заяви зам.-председателят на ПГ на БСП Лява България Корнелия Нинова на пресконференция във Видин днес. Тя участва в поредица срещи със симпатизанти на БСП в подкрепа на кандидата за кмет Людмил Димитров и листата за общински съветници.

Правителството и мнозинството в Народното събрание взеха решение от 2016 г. да бъде намалено финансирането на общинските и държавни училища и на детските градини с 30 %. Това означава, че повечето общински училища трябва да бъдат закрити. Алтернативата е кметът и общинските съветници да осигурят средства, защото закриването на училищата е първата стъпка към обезлюдяването на населеното място, обясни Нинова.

В здравеопазването, там, където има наш кмет и общински съветници, няма да допуснем приватизация на общински здравни заведения, категорична бе Нинова.

Другият категоричен ангажимент на кандидатите на БСП е, че няма да вдигнат данъците върху доходите на хората с 2 % от 2016 г., каквото е предложението на ГЕРБ. Напротив – кметовете и съветниците социалисти ще намалят таксите, на първо място тези за детски градини.

Зам.-председателят на ПГ на БСП Корнелия Нинова, народният представител Филип Попов и кандидатът за кмет Людмил Димитров се обърнаха  към избирателите във Видин с призив да не продават гласовете си, защото достоинство не се купува. Да продадеш гласа си за 50 лв. Няма да реши нито един проблем, защото това означава, че си продал следващите 4 г. за по 3 стотинки на ден, каза Нинова. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване