10/19/15 07:20
(http://pik.bg)

Кунева организира дебат за справянето с корупцията

Кунева организира дебат за справянето с корупцията

Вицепремиерът по координация на европейските политики и институционалните въпроси Меглена Кунева организира публичен дебат за справянето с корупцията на европейско и национално ниво. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

Темата на дискусията е „Институциите срещу корупцията. Добрите практики на ОЛАФ“, а гост лектор на събитието ще бъде генералният директор на Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ) Джовани Кеслер.

Европейската служба за борба с измамите е създадена през 1999 г. и е извършила над 3500 разследвания от създаването си до сега, които са довели до възстановяването на повече от 1,1 милиарда евро в бюджета на ЕС и присъди от общо над 900 години затвор. Джовани Кеслер е бил и 12 години прокурор в отдел „Антимафия“ в Сицилия.

Това е седмият поред дебат от инициативата „Европейски дебати“ за популяризиране на европейските практики и политики в България.
Събитието започва от 11 ч. в зала Сердика на хотел „Балкан“ („Шератон“).

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване