10/19/15 00:02
(http://pik.bg)

Метеоролози от БАН: Без облаци и дъжд утре, на места ще бъде предимно слънчево

Метеоролози от БАН: Без облаци и дъжд утре, на места ще бъде предимно слънчево

Атмосферното налягане ще се понижава и вече ще е по-ниско от средното за октомври. През нощта над по-голямата част от страната облачността ще е разкъсана. В равнините и низините отново ще се образува ниска слоеста облачност, по-трайна в Горнотракийската низина, където ще се задържи и в часовете до обяд. На места там и видимостта ще е намалена. Без валежи и почти тихо, с минимални температури – между 7° и 12°.

Утре над Северна България ще преобладава слънчево време, с по-значителна облачност над северозападните райони. След пладне над Южна България облачността ще се разкъса и намалее до незначителна. Ще се появи слаб вятър от юг-югоизток, по поречието на Дунав – от изток-североизток. Максималните температури ще са от 18° до 23°. Такава съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време, с по-значителни увеличения на облачността над северното крайбрежие, без валежи. Ще духа слаб югоизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 17° и 20°. Температурата на морската вода е 17-19°. Вълнението на морето ще е 2 – 3 бала.

В сутрешните часове на много места в планините ще има мъгла, която до обяд ще се разсее, за да се установи слънчево време. Ще духа слаб, по високите части – умерен югозападен вятър. Температурите ще се повишат и максималната на височина 1200 метра ще е 17°, на 2000 метра – около 12°.

Във вторник облачността ще се увеличи. В северозападните райони ще започнат валежи и там дневните температури ще останат най-ниски – около 14°-15°. В Източна България вятърът ще бъде от югоизток и на места максималните температури ще достигнат 20°-22°. В сряда вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще нахлува студен въздух. Дневните температури ще се понижат значително. Ще преобладава облачно време, на много места с валежи. В четвъртък над по-голямата част от страната ще има значителна облачност, след временно спиране, по-късно през деня от югозапад, валежите ще се активизират. Ще се понижат и минималните температури. Вятърът временно ще е от североизток.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване