10/19/15 05:23
(http://www.klassa.bg/)

Москва се наслаждава на войната в Сирия

 Военната операция в Сирия е топ тема на държавните медии, чиито репортажи показват чиста, точна и успешна война, чието отразяване изглежда като истинска наслада, коментира германският вестник Die Welt, цитиран от "Фокус".
Руското министерство на отбраната, което допреди броени дни се нуждаеше от време, за да публикува информация в писмен вид, сега изведнъж се превърна в отворена за медиите институция. Клипове, показващи въздушните удари на ВВС на Москва, и компютърни графики, изобразяващи траекторията на руските крилати ракети от Каспийско море до Сирия заливат публичното пространство от трибуната на ежедневни брифинги. 

Пропагандата обаче не спира дотук. Модна столица, каквато с гордост се определя Москва, няма как да мине без адекватни тенденции и в облеклото. На метри от Кремъл се появи отвори врати нов бутик - "Армията на Русия", който предлага стоки в диапазона на военни дрехи до патриотични сувенири. Тениските в бежов цвят - като този на руските военни униформи - са истински хит и се продават бързо, тръбят медиите в страната. Посланието им е ясно - кампанията в Близкия Изток е истински повод за гордост на руснаците. 

Пропагандната машина на Москва винаги е работила стриктно, но от началото на украинската криза и анексията на Крим бълва на пълни обороти. Сега, когато конфликтът в Източна Украйна затихва, Кремъл даде храна с интервенцията в Сирия, коментират от редакцията.   

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване