10/19/15 09:54
(http://pik.bg)

Пускат парното за изборите

Пускат парното за изборите

С по-дебели дрешки, но без чадъри ще се гласува на местните избори на 25 октомври. Максималните температури в деня на вота трудно ще минават над 12-13 градуса в цялата страна. Минималните в изборния ден - сутринта и вечерта, ще падат до 4-5 градуса.

Още студ пристига от средата на новата седмица, сочат прогнозите на синоптиците. В сряда и четвъртък ще вали дъжд на места, а в следващите дни ще е предимно сухо, но студено. В самия ден на гласуването небето ще се запуши с повече облаци, но дъждът ще е по изключение.

Заради смъкването на градусите в термометрите тази седмица се очаква затопляне на радиаторите. Тръгва пускането на парното от топлофикациите в цялата страна. Това най-вероятно ще се случи точно за изборите на 25 октомври, тъй като, ако няма промяна в предсказаното време, тогава ще е изпълнено изискването към времето- в три поредни дни средните температури да са под 12 градуса.

От много топлофикации вече съобщиха, че след средата на седмицата ще започне поетапното пускане на парното. Причината е, че дългосрочната прогноза е за по-трайно застудяване. Най-напред логично и по традиция радиаторите ще се затоплят в детските градини, училищата и здравните заведения. Обикновено в рамките на три дни радиаторите в цялото населено място трябва да бъде топлоснабдени.

От „топлите" дружества вече призовават клиентите си да приключат всякакви ремонти по вътрешните отоплителни инсталации и да предприемат мерки да няма течове при липсващи радиатори.

Синоптиците все още не са се отказали от прогнозата си, че в края на октомври ще има сиромашко, циганско лято. И то ще съвпадне с най-традиционните му дни - след Димитровден, 26-и. Точно през следващия понеделник идва слънце. Максималните температури се вдигат към 18 градуса, а минималните ще са 12-13.

Така циганското слънце ще съвпадне с втория тур на изборите - там, където в неделя на 1 ноември ще има балотаж при неуспех кандидатите за кметове да грабнат още на 25 октомври 51 процента от гласовете. 

Климатолози от Софийския университет обаче коментираха, че циганското лято не означава летни жежки градуси, а топличко на припек есенно време с температури около 20 градуса.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване