10/19/15 15:48
(http://www.dnevnik.bg/)

Радан Кънев иска среща с Калфин заради осигурителните прагове


Парламентарната група на Реформаторския блок ще обсъди извънредно утре промените в осигурителните прагове, които Министерството на труда и социалната политика предлага в бюджета за догодина. 

Съпредседателят на дясната коалиция Радан Кънев, който е и зам.-председател на Комисията по труда, социалната и демографската политика в Народното събрание, изрази тревога от предвиденото увеличаване на праговете средно със 7.5 на сто и от липсата за поредна година на регионална диференциация. Той даде пример със Северозападна България, където и досегашните прагове, по думите му, водят до загуба на работни места и закриване на предприятия.

Оценявам като особено тревожно предвидените лобистки изключения за цял бранш и за отделни предприятия, намиращи се под трайната политическа протекция на ДПС, каза Кънев по повод предложението на Калфин единствено в производството на цигари праговете да бъдат замразени на тазгодишните нива.

Тъй като не желая въпросът да бъде спекулативно използван в предизборната кампания, настоявам за среща с министър Калфин веднага след първия тур на местните избори, но преди внасянето на бюджета на общественото осигуряване в парламента, е казал Кънев, цитиран от пресцентъра на коалицията. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване