10/19/15 14:45
(http://pik.bg)

"Топлофикация" може да започне пускане на парното в столицата от утре

"Топлофикация" може да започне пускане на парното в столицата от утре

"Топлофикация София" има пълна готовност да започне поетапно общото пускане на отоплението в столицата от утре, 20 октомври. Това съобщиха от дружеството във връзка с предстоящото понижение на външните температури през следващите дни.

Първо ще бъде включено парното в детските, учебните и здравните заведения на столицата. След това ще бъдат пуснато отоплението на клиентите в жилищните сгради във всички райони. Накрая ще бъдат включени администртивните сгради и стопанските потребители.

От дружеството напомнят на клиентите си да отворят на максимална степен вентилите на радиаторите си, за да не се налага допълнително обезвъздушаване на отоплителните тела след пускане на отоплението. Трябва да се проверят и електронните уреди за дялово разпределение. В случай, че дисплеят им е угаснал, клиентите трябва незабавно да потърсят съдействие от обслужващата ги фирма-топлинен счетоводител.

Отоплението няма да бъде включено в сградите, в които вътрешната отоплителна инсталация не е запълнена, защото това означава, че в някое жилище ремонтът все още не е приключил, предупреждават от "Топлофикация София".

Сграда, в която живеещите не желаят включване на отоплението, трябва да подадат в обслужващия топлорайон заявление и подписано решение от общото събрание на етажната собственост.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване