10/19/15 21:20
(http://www.klassa.bg/)

Хартиен дрон лети като птица

 Дроновете имат лоша репутация в Япония, особено след като човек се приземи безпилотен летателен апарат превозващ радиоактивен пясък върха дома на премиерът през април. Въпреки това, японски производител на електроника RHOM Semiconductor е намерил начин да направи технологията на безпилотните самолети по-привлекателна.

На тазгодишното Комбинирано изложение за напреднали технологии в Токио, LAPIS Semiconductor, дъщерно дружество на ROHM, разкри Orizuru - хартиен жерав който е способен да лети, благодарение на малко японска изобретателност.

Технологията, задвижваща красивата джаджа е Lazurite Fly, микрокомпютър проектирана от LAPIS, които казват, че е с 90% по-енергийно ефективен от неговите конкуренти, като Arduino, при размер на компютъра сравним с този на SD карта.

Думата "дрон" е спечелила негативно значение в Япония, където е имало проблеми с използването на технологията. През юли, е забранено за граждани да летят с БЛА около политическия център или императорския дворец, след инцидента от април. Orizuru е проектирани да предложи по-приятен и естествен начин на използването и опознаването на технологията.

Хартиеният жерав, управляван с дистанционно управление, също е разработен от RHOM и фирмата за миниатюрни самолети Tyoukogata Hikoutai Lab с цел създаването на технология, която да имитира точно реалните движения на птица в полет. Хартиеният жерав е естествен и емблематичен избор за Япония.

Чрез използването на 3D-отпечатн скелет, направен от найлонови влакна и покрит от слоеве хартия за да се получи Orizuru и заедно с Lazurite Fly, теглото му е само 31 гр. с батериите и при дължина на тялото от 70см.

Дизайна е отнел три месеца работа и рафиниране, за да стане това, което е днес. ROHM се надява да си сътрудничи с бъдещи фирми и стартиращи компании, поради това, че Lazurite Fly може да се поставя на различни продукти.

В бъдеще, дизайна ще бъде разкрит на обществеността, така че всеки оригами ентусиасти, да може да създаде това чудо на инженерството сам.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване