10/19/15 20:04
(http://pik.bg)

ЦИК информира какво да правят гражданите без документи

ЦИК информира какво да правят гражданите без документи

На страницата на ЦИК има информация какво да правят гражданите ако нямат или са с невадилен документ за самоличност и искат да гласуват на 25 октомври.

В раздел "За избирателите" и раздел "За гласоподавателите" е публикувано съобщение относно издаване от МВР на удостоверения по чл. 263, ал. 1 от Изборния кодекс в случаите, когато личният /зелен/ паспорт или личната карта са с изтекъл срок, повредени, унищожени, изгубени или откраднати или в процес на издаване.

В зависимост от обстоятелствата или ще бъде ускорено издаването на нов документ за самоличност или ще бъде издадено удостоверение за загубена или унищожена лична карта или паспорт. За целта гражданите трябва лично да подадат искане в местните органи на МВР между 08:00 и 17:30 часа на дните от от 20 до 24 октомври и до 18:00 часа на 25 октомври.

Удостоверения за гласуване в национален референдум се дават само след подаване на заявление за нова лична карта и цифрова снимка на заявителя. За втория тур на изборите МВР ще издава нови удостоверения за документ за самоличност. Тези удостоверения важат само пред секционните избирателни комисии.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване