10/20/15 13:59
(http://pik.bg)

324 сигнала за нарушения на изборния процес до 19 октомври

324 сигнала за нарушения на изборния процес до 19 октомври

324 са получените сигнали за нарушения на изборния процес, това показват обобщени данни към 19 октомври. 161 са сигналите, получени на тел. 112, предадени по компетентност на ОДМВР и избирателни комисии. Общият брой образувани производства е 34, задържани са 13, броят предупредителни протоколи по ЗМВР е 393, съобщиха от МВР.

От старта на работата на тел. 02/982 22 32 до 19 октомври т.г., в Ситуационния център в министерството са получени общо 12 сигнала за забелязани от гражданите нарушения или евентуални престъпления, свързани с изборния процес. Два от тях са анонимни. От получените сигнали три са съотносими към дейността и ангажиментите на МВР, свързани с изборния процес. Изготвени са телеграми, които са изпратени за проверка.

Както бе съобщено, освен на посочения телефон, сигнали могат да бъдат подавани денонощно и на факс: 02/982 56 46 и e-mail: izbor@mvr.bg . За периода от 09.10.2015 г. до 16.10.2015 г. в ДБДС, СДВР и ОДМВР са приети 15 171 заявления и са издадени 20 904 лични карти. За осигуряване на пожарната безопасност на обектите, свързани с подготовката и произвеждането на изборите, за периода 12 - 16.10.2015 г. органите за ПБЗН са извършили проверки в общо 2503 обекта свързани с подготовката и произвеждането на изборите. В 262 от обектите са констатирани нарушения на правилата и нормите за пожарна безопасност, за които са връчени 262 писмени разпореждания.

Съставени са 2 акта за установяване на нарушения на правилата и нормите за пожарна безопасност от служители на РДПБЗН - Благоевград и Ловеч, както и 3 констативни акта за нарушения на правилата и нормите за пожарна безопасност от служители на РДПБЗН Видин и Смолян. От СДВР и ОДМВР се проверяват всички сигнали от граждани и организации относно подготвяни престъпления против политическите права на гражданите и нарушения на изборното законодателство. От ГДНП са разработени специални указания по отношение на цялостния процес по транспорта на изборните книжа за местните избори и за националния референдум.

Изготвени са графици за охрана и съпровождане на транспортните средства, извършващи доставка на изборните книжа и материали до съответните областни администрации. От СДВР и ОДМВР е организирано обезпечаването на охраната на помещенията, в които се съхраняват бюлетините до предаването им на СИК.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване