10/20/15 08:11
(http://www.klassa.bg/)

Батко оправдан и по второто дело

 Софийският градски съд оправда напълно бившия шеф на пътния фонд Веселин Георгиев, известен като Батко, по делото за длъжностно присвояване на близо 100 000 лв. от 5 сключени договора. Според обвинението те са за социологически проучвания  за обществените нагласи към политиката на пътната агенция, ремонтите и поддръжката на пътищата, като са плащани средно по 20 000 лв. за проучване.
Другите обвиняеми по делото бяха председателят на студентско читалище в Пловдив Радослав Колев  и  Емилия Попова, шеф на сдружение за "Регионално и европейско развитие на Карлово" и фондация "Евридика 98". С тях са били сключени част от договорите. Те бяха обвинени, че не са декларирали получените пари, за да не плащат данъци върху тях. Делото срещу двамата беше прекратено още в първото заседание поради изтичане на абсолютната давност.
В заключителната си пледоария прокуратурата поиска условна присъда от 3 г. затвор с 5 г. изпитателен срок за Веселин Георгиев. Съдът обаче реши, че той е имал правомощия да сключи договорите и не е виновен. Прокуратурата ще протестира присъдата пред САС.
През април Георгиев беше оправдан и по първото дело срещу него – по обвинението за длъжностно престъпление заради сключени 8 договора с фирми на братята му Емил и Бойко Георгиеви за над 38 млн. лв.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване