10/20/15 03:50
(http://pik.bg)

Бизнесът иска 10 млн. за реклама на туризма

Бизнесът иска 10 млн. за реклама на туризма

Поне 10 млн. лв. трябва да бъде националният бюджет за реклама на туризма. Това каза Калин Драганов от УС на Асоциацията на българските туроператори и туристическите агенти по време на третата среща на членовете на АБТТА с местните власти. Трябва максимална промоция на страната ни в чужбина. Защото въпреки новите хотели, обучените екскурзоводи и качествения транспорт, ние не сме познати като дестинация, обясни Драганов.

Големите чужди туроператори ни включват в каталога си за година-две, а след това поради липса на интерес от туристите, отпадаме. А тези, които дойдат, остават изключително доволни. Изгубихме и два европроекта за реклама за близо 5 млн. лв., които биха довели до повече гости и по-добри резултати, пише "Стандарт". Министерството на туризма трябва да вложи повече усилия за презентирането на България като изключително интересна дестинация за културен туризъм, каза Драганов. И допълни, че посещенията на културните обекти през последните година-две са скочили до 10 пъти, предимно заради интереса на българските гости. За годината се очаква туризмът да има спад от 6-7%. Но прогнозите за зимния сезон са добри.

Тази година е най-тежката за туризма ни, каза председателят на АБТТА Байко Байков. Пропиляхме възможността да направим страната ни по-разпознаваема с един от европейските проекти, които загубихме, допълни той. Проектът беше насочен към гостуване на чужди туроператори у нас и срещи между бизнеса. Затова асоциацията организира събития като настоящата среща с местните власти и събитието Go2Bаlkans, на което предлагаме регионални пакети, каза Байко Байков.

 

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване