10/20/15 07:59
(http://pik.bg)

Внимание! Джипита алармират: Вирусите ни хващат за гърлото

Внимание! Джипита алармират: Вирусите ни хващат за гърлото

Дихателните вирусни инфекции настъпват стремително. Личният лекар д-р Георги Цигаровски твърди, че от миналия понеделник вече преглежда по 7 души на ден, докато по време на епидемия бройката е между 11-20, предаде Марица.бг. Според лекаря бройката е показателна за увеличение на острите респираторни заболявания. Хората се оплакват от болки в гърлото, втрисане, температура до 38 градуса. При някои има мускулни и ставни болки. Общопрактикуващият лекар допълва, че все още има пациенти с разстройство и стомашни неразположения - опашката на летните неволи.

Според Районната здравна инспекция в Пловдив за седмицата от 5 до 11 октомври има 186 случая на остри респираторни заболявания сред наблюдаваните практики. Стойностите са далече от епидемичните. От 1 ноември специалистите в РЗИ започват да следят цифрите всеки ден, за да са готови за реакция при значително увеличение. Лекарите напомнят, че да се постави точна диагноза, освен клиничната картина, са необходими и лабораторни изследвания, защото много инфекциозни заболявания започват като "банални" настинки с грипоподобни симптоми.

Националният консултант по епидемиология професор Мира Кожухарова вече направи прогноза, че грипът може да ни връхлети по-рано, а именно около края на годината. Пикът на заболелите в Пловдив обикновено е през януари или началото на февруари.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване