10/20/15 14:37
(http://pik.bg)

Гардове и нелегални превозвачи са се били в Берковица

Гардове и нелегални превозвачи са се били в Берковица

Двама охранители на автогарата в Берковица са с прободни рани на ръцете след скандал и бой за пътници, пламнал в пенеделник сутринта между тях и нелегални превозвачи, предаде "Конкурент". 

В ранните часове на първия работен ден баща и син от Берковица, които по първоначални данни извършват незаконен превоз на пътници към Монтана, влезли в разпра с охранителите на гарата – 37-годишният Красимир И. и 65-годишният Иван З.

Около 7 часа в полицията в Берковица 24-годишният Георги Р. Подал сигнал, че бил нападнат от непознати мъже, които потрошили автомобила му "Форд Галакси". Колата е с нарязани гуми и счупено панорамно стъкло. Георги разказал на полицаите, че успял да избяга и така се спасил от разгневените мъже.

Три часа по-късно е получен сигнал за бой между четирима мъже в коридора на вътрешното отделение на берковската болница. Там 49-годишният Розен Г. извадил нож и наръгал в ръцете двамата монтанчани Кирил и Иван.

Пристигналата на мястото полиция започнала да разплита случая и така се установило, че четиримата мъже са влезли в битка за пътници рано сутринта на автогарата.

Розен признал пред полицаите, че е потрошил автомобила на монтанчаните – взлимол стъклото и нварязал гумите на

„Фолксваген Поло”, собственост на Кирил. Розен показал на криминалистите и мяс8тото, където е изхвърлил ножа.

Според местните в Берковица незаконният превоз на пътници към Монтана процъфтява от години. Нелегалните превозвачи преисрещат пътниците и ги качват в колите си минути преди от автогарата да тръгне редовната автобусна линия към областния град. Заради това собствениците на автогарата са назначили и охранители. Незаконният превоз обаче не спира, казаха хората от Берковица.

По случая с побоя се води досъдебно производство.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване