10/20/15 17:57
(http://www.dnevnik.bg/)

Денис Ершов с тригодишна условна присъда, може да напуска страната


Софийският градски съд постанови осъдителна присъда за Цветан Димитров, бивш изпълнителен директор на "Петрол" АД и Денис Ершов, съсобственик на дружеството.

Те бяха обвинени в длъжностно присвояване в особено големи размери, което представлява особено тежък случай. Според обвинението Ершов е сключил предварителен договор с Димитров, чрез който са били присвоени повече от 1 093 000 лв. от "Петрол". Делото започна през юни 2013г.

Съдът наложи 3 години условна присъда с 5 години изпитателен срок и на двамата. Той намери, че деянието им не представлява особено тежък случай. Иначе за престъплението, в което са обвинени, се предвижда наказание от 10 до 20 г. затвор, прокуратурата искаше по 15 г. на двамата подсъдими.

Съдия Снежанка Кьосева обясни, че е наложен възможно най-дългият изпитателен срок.

Съдебният състав призна за виновен Димитров, че за периода от 10 март 2009 г. до 20 юли 2010 г. в качеството му на длъжностно лице, когато е бил главен директор на "Финанси и икономика", е присвоил чужди пари, които е трябвало да пази и управлява. Сумите са използвани за инвестиции и не са възстановени.

Съдът призна Ершов за виновен за съучастие, сключвайки договора с Димитров, в източването на пари от дружеството, извършено при предварителен сговор.

Мерките за неотклонение, наложени на съсобственика на "Петрол" Ершов, бяха отменени, поради условната присъда. Той имаше гаранция в размер на 30 хил. лв. и забрана да напуска страната. На 13 август 2012 г., той бе задържан при влизане в страната.

Ершов е роден в руския град Челябинск, но също така е литовски гражданин. Създава "Нафтекс" през 1991г., става и основен акционер с Митко Събев в "Петрол Холдинг"

Денис Ершов днес каза пред медиите, че когато влезе в сила окончателната присъда на последната инстанция, тогава може да коментира дали е доволен от решението. Адвокатът на Денис Ершов - Анна Попова, заяви, че ще обжалват.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване