10/20/15 22:45
(http://pik.bg)

Десетки сигнали от граждани до МВР за купуване на гласове

Десетки сигнали от граждани до МВР за купуване на гласове

Десетки сигнали за купуване на гласове се получават на откритата линия на МВР, съобщава Би Ти Ви. Гражданите стават все по-активни и звънят за нередности, отбелязват от вътрешното ведомство. Линията работи пети ден, а вече са подадени 25 сигнала, които се разследват.

„Най-често сигналите са за купуване на гласове, предлагане на пари, материални облаги за гласуване по определен начин”, посочи Лъчезар Милушев - директор на "Анализ и политики" – МВР.

Имало дори сигнал за раздаване на риба за гласуване по определен начин, както и такива за предлагане по 50 лева за гласуване.

Всички постъпили сигнали вече се проверяват. Най-важното е, че хората не се страхуват и говорят с имената и данните си, макар че анонимните сигнали също се приемат и проверяват.

МВР отчита ръст от 10 процента при подадените заявления за лични документи последните дни.

Ако е изтекъл срокът на личната ви карта и установявате това сега, можете да подадете заявление в паспортната служба. Тук ще ви издадат удостоверение, с което да гласувате.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване