10/20/15 13:02
(http://pik.bg)

Ева Паунова инициира час по програмиране във Велико Търново в рамките на Европейската седмица на програмиране

Ева Паунова инициира час по програмиране във Велико Търново в рамките на Европейската седмица на програмиране

Евродепутатът и посланик на ЕК за дигиталните умения Ева Паунова инициира час по програмиране във Велико Търново в рамките на Европейската седмица на програмиране.

В понеделник, 19 октомври 2015 г., Европейският информационен център на евродепутатите от ГЕРБ и офис на евродепутата Ева Паунова организира час по програмиране в Професионалната гимназия по електроника „А.С.Попов" във Велико Търново. Занятието е част от инициативите в България по повод Европейската седмица на програмирането в България.

Пред учениците с профил „Компютърна техника и технологии" Павел Христов, ИКТ експерт, изнесе разяснителна презентация за основите на програмирането. Младите хора обсъдиха какви са перспективните и приемуществата пред професията програмист в България и Европа и кои са качествата, които трябва един програмист да притежава. Учениците получиха професионални насоки и полезни съвети, как да направят първите крачки в развитието си в тази сфера.

"Практикуващите в ИКТ сферата са основен стълб в съвременния ни свят. Нужни са все повече професионалисти с умения, които са вървят в крак с дигиталната революция. Скоро и в другите два града, където имам информационни центрове – Стара Загора и Хасково, ще проведем такива инициативи. Целта ни е да достигнем до възможно повече млади хора и да им помогнем да се развиват в тази сфера", коментира евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване