10/20/15 15:54
(http://pik.bg)

Кандидатът за кмет на Видин от ПП ГЕРБ Огнян Ценков разговаря с оркестранти от общинския духов оркестър

Кандидатът за кмет на Видин от ПП ГЕРБ Огнян Ценков разговаря с оркестранти от общинския духов оркестър

Длъжни сме да съхраняваме и развиваме съществуващите културни институции и тяхната база, длъжни сме да познаваме и да бъдем съпричастни с Вашите проблеми, защото Вие сте носители и пазители на национални и общочовешки ценности.

Това каза кандидатът за кмет на община Видин от ПП ГЕРБ Огнян Ценков в разговора си с оркестрантите от общинския духов оркестър. Ценков и народният представител от ГЕРБ Владимир Тошев се срещнаха с музикантите в тяхното работно помещение. „Трудно ми е да кажа, че тук нищо не се е променило от последното ми посещение, защото условията са се влошили”, каза Тошев. Музикантите споделиха, че се чувстват изолирани.

„Нашата мисия е да обогатяваме културния живот на града и да възпитаваме музикална култура, но виждате в какви условия от нас се очаква да творим. Нямаме сценични костюми, повечето от нас свирят със собствени инструменти. За последните години сме участвали само в две прояви извън Видин. Никой не ни познава”, коментираха с болка творците. Те с тревога споделиха, че след като са били съкратени шестима от състава, в момента са на санитарния минимум за съществуването им като оркестър. „Имаме нужда да участваме в културни прояви извън Видин, за да представим своя разнообразен и богат репертоар.

Имаме нужда от диалог, защото в момента дори не знаем какъв е бюджетът ни – това се оказва строго секретна информация. Нека хората, които се занимават с култура в общината, да не бъдат само администратори, нека бъдат хора, познаващи и разбиращи от култура, нека бъдат хора с култура”, призоваха музикантите. Кандидатът за кмет на община Видин от ПП ГЕРБ Огнян Ценков бе категоричен, че Общината е длъжник на оркестрантите. „Не можем да искаме от Вас да създавате изкуство, а през зимата инструментите Ви да замръзват.

Тази печка, която Ви е дадена да се отоплявате, трябва да бъде музеен експонат. Недопустимо е покривът да тече и в помещението почти да няма осветление”, подчерта Ценков. Според него решението на част от проблемите дори не изисква много средства, а грижа и отношение. Кандидатът за кмет на община Видин от ПП ГЕРБ представи пред музикантите визията на ГЕРБ за развитието на културата в общината. „За нас това е един от главните фактори за развитието, утвърждаването и популяризирането на идентичността, неповторимостта и очарованието на община Видин” категоричен бе Огнян Ценков.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване