10/20/15 12:07
(http://pik.bg)

Къщата, паднала в "Столипиново", е строена незаконно (снимки)

Къщата, паднала в "Столипиново", е строена незаконно (снимки)

Двуетажната къща на ул. "Храбрец" в "Столипиново" паднала тази сутрин, е строена абсолютно незаконно, без проект и строително разрешение. Това съобщи изпълняващият длъжността кмет в район "Източен" Емил Начевм, цитиран от Марица.бг. Мястото е обезопасено с предпазна лента и полицията охранява никой да не припарва до срутището, защото плочата е опасно надвиснала и може да убие човек. Техници са прекъснали тока, тъй като жиците са скъсани и се въргалят по земята.

Целият терен с падналия строеж ще бъде заграден с пана, колата вече пътува на място, каза още Емил Начев. До два дни ще бъде съборена цялата постройка, въпреки че първият етаж не е пострадал. Собствениците са в Германия, но техни представители са уведомени, че трябва да премахнат остатъците от къщата. Ако не го направят, кметството ще плати за разчистването, а след това ще търси парите от собствениците. 

Начев допълни, че повечето от постройките в "Столипиново" са незаконни. Проблемът е трупан от 25 години и се превръща в национален. Сами не можем да го решим, защото ако се премахва жилищен имот, трябва общината да предостави жилище на хората, а няма откъде да ги вземе. Успяваме да контролираме новото незаконно строителство, но не можем да започнем масово да събаряме вече построените къщи, коментира Начев.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване