10/20/15 07:35
(http://pik.bg)

НСИ отбелязва Световния ден на статистиката

НСИ отбелязва Световния ден на статистиката

Националният статистически институт и териториалните статистически бюра ще отбележат днес Световния ден на статистиката с дискусии с ученици и студенти в различни учебни заведения в страната, съобщиха от НСИ.

Темата на разговорите ще бъде "По-добри данни. По-добър живот". Тя и е зададена като слоган на тазгодишния статистически ден. В София дискусията ще се състои в Университета за национално и световно стопанство от 10.00 часа. В дискусията ще участват председателят и заместник-председателят на НСИ Сергей Цветарски и Богдан Богданов, заместник-ректорите на УНСС проф. Веселка Павлова и проф. Валентин Гоев, експерти от НСИ и студенти от специалност "Статистика и иконометрия" във висшето училище.

Датата 20 октомври е определена за Световен ден на статистиката с резолюция от Общото събрание на ООН през 2010 г. България, като една от 55-те държави съавтори на резолюцията, се включва в честването на Световния ден на статистиката.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване