10/20/15 10:46
(http://pik.bg)

Община Иваново получава освободени от Българската армия имоти

Община Иваново получава освободени от Българската армия имоти

Правителството отне, поради отпаднала нужда, от Министерството на отбраната правото на управление върху осем имота с обща площ 1555 дка и застроени с над 100 сгради. Те се намират в землището на с. Щръклево и ще бъдат предоставени безвъзмездно в собственост на община Щръклево.

Плановете на местната власт са да развива в предоставените имоти алтернативен и културен туризъм, съобщи пресслужбата на кабинета.

Правителството учреди в полза на "ЕВН България Електроразпределение" ЕАД възмездно право на строеж върху част от имот - публична държавна собственост. Теренът 111 кв. м се намира в землището на с. Златитрап, община Родопи, и е собственост на ДП "Национална компания железопътна инфраструктура".

Дружеството ще изгради бетонов комплексен трансформаторен пост с два сектора. Разпределителното устройство е необходимо за електрозахранването на Интермодален терминал - Пловдив и на жп гара Тодор Каблешков.

С друго решение кабинетът даде съгласието си "Холдинг БДЖ" ЕАД да продаде на ДП "НКЖИ" съоръжения, оборудване и стопански инвентар от Почивно-възстановителния център в Кюстендил. Дружеството ще извърши продажбата чрез пряко договаряне, по реда на Правилника за реда за упражняване правата на държавата в търговските дружества с държавно участие в капитала.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване