10/20/15 18:21
(http://pik.bg)

ПИК ТV: Делото „Червеи” се гледа при открити врата

ПИК ТV: Делото „Червеи” се гледа при открити врата

Делото „Червеи” се гледа при открити врата. Това реши състав на Софийския градски съд с председател Иван Коев, който прочете определението си пред камерите.

Съдията се мотивира с редица международни и български актове. Той посочи, че публичността осигурява прозрачност на съдебните процедури и защита чрез информиране на обществото за начина, по който оперират механизмите на правото.

Съдията подчерта в определението си, че чрез публичността на съдебния процес се гарантира не само неговата справедливост, но и правото на обществото да получава информация. „Ограничаване на публичността на настоящия процес би могло да бъде допуснато само в случаи, когато това е строго необходимо при приобщаване на секретни материали”, заяви Коев.

Така той прецени, че при закрити врата могат да се извършват отделни процесуални действия, в случай, че се налага да се коментира например класифицирана информация.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване