10/20/15 11:33
(http://pik.bg)

Поставиха първите автомати за билети по спирките във Варна

Поставиха първите автомати за билети по спирките във Варна

Във Варна започна поставянето на първите машини за продажба на билети за градския транспорт. Компонентът "Изграждане на автоматична билетна система" е част от проекта за Интегриран градски транспорт на Варна по Оперативна програма "Регионално развитие", на обща стойност над 109 млн. лв. Предвижда се оборудване с 60 автомата за продажба на билети за BRT спирки; 24 за продажба на билети на стратегически места; 220 за продажба на билети, монтирани по един на борда на автобусите.

Освен това ще има валидиращи устройства в превозните средства - 536 бр. 15 портативни ръчни четящи устройства за инспекторите по контрол, 220 бордови компютъра и 220 адаптера за протокол. Тази система ще позволи въвеждането на устойчива тарифна мрежа за таксуване на пътуването по разстояние, възможност за прикачване по други линии в рамките на определен интервал от време, както и по-ниски такси за многократни пътувания. Работи се усилено и по изграждането на т.нар. BRT коридор или скоростно трасе. То ще е с дължина близо 15 км. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване