10/20/15 11:10
(http://pik.bg)

Предадоха на съд двама за подправени банкови карти

Предадоха на съд двама за подправени банкови карти

Софийска градска прокуратура /СГП/ внесе в Софийски градски съд /СГС/ обвинителен акт срещу Тодор Вълчанов и Илиян Симеонов за това, че в гр. София държали в себе си подправени банкови карти.

На двамата са повдигнати обвинения, съобщиха от прокуратурата. Вълчанов е обвинен и за това, че използвал данни от платежни инструменти – ПИН кодовете на истинските банкови карти, издадени от чуждестранна банка, без съгласието на съответните титуляри – престъпление по чл. 249, ал. 1, вр. чл. 26, ал. 1 от НК. На 03. 06. 2014 г. Тодор Вълчанов и Илиян Симеонов се намирали пред банкомат в центъра на гр. София.

Всеки от двамата имал в себе си множество пластики, представляващи подправени банкови карти. Те съдържали в електронен вид информацията от действително издадени от чуждестранна банкова институция оригинали банкови карти на различни лица. Освен това двама обвиняеми знаели и ПИН – кодовете за всяка една от оригиналните карти. Вълчанов започнал да поставя в банкомата една след друга подправените банкови карти. Той въвеждал и ПИН – кодове за всяка една от тях, чиито числа съответствали на числата на действителните банкови карти.

По този начин за кратко време успял да извърши успешни банкови транзакции. През цялото това време до него стоял Илиян Симеонов, който също държал в себе си множество подправени банкови карти. Действията на Вълчанов били забелязани от служител, който упражнявал контрол върху АТМ устройствата - собственост на банката, в която работил. Този човек се обадил в Полицията, дал описание на Вълчанов и посочил от кой банкомат извършва транзакции. Натам се насочили полицейски служители, които заварили Вълчев и Симеонов пред банкомата, и ги задържали до изясняване на случая.

На място двамата признали пред полицаите, че държали в себе си много фалшиви банкови карти, които впоследствие предали доброволно.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване