10/20/15 08:16
(http://www.klassa.bg/)

Първият компактен модел на марката Infiniti

 

Луксозният Q30 е практичен и в града, и по черни пътища

Посетителите на автосалона в София могат да видят най-новия модел Q30 на японската марка за луксозни автомобили Infiniti. Моделът дебютира по време на изложението във Франкфурт преди месец, а сега Q30 е представен в София на щанда на Infiniti. Новото Q30 е комбинация между спортен автомобил и хечбек с висока шофьорска позиция на кросоувър и много емоционален дизайн на купе, комбиниран с височина и габарити, и със задвижване 4х4. Моделът е много практичен в градски условия и перфектен за шофиране по черни пътища. Дизайнът на интериора на Q30 е подчертано функционален. Вътрешният обем е много конкурентен, а багажното пространство достига 368 литра. Красивите и асиметрични повърхности включват форми и динамични линии, които обгръщат шофьора. Тази асиметрия е точно обратното на зоната на пътниците, създавайки по-приятна среда по време на пътуването.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

В двигателната гама има разнообразни агрегати. В базовия модел се предлага 1,6-литров двигател със 122 к.с. или 156 к.с., а дизеловите са с обем 1,5 литра и 2,2 литра, и са двата 4-цилиндрови, и с мощност съответно 109 к.с. и 170 к.с. съответно. Освен с 6-степенна механична, моделът се предлага и със 7-степенна трансмисия с два съединителя. Механичният режим за смяна с планки от волана позволява на шофьора да избере момента на превключване. Ускорението е равномерно благодарение на еднаквото разпределение на мощността, независимо дали тръгвате, или вече се движите бързо. Бързата смяна на предавки се осъществява в двата режима – автоматичен и механичен. Максималният въртящ момент е постоянен и не се променя.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване