10/20/15 18:05
(http://www.dnevnik.bg/)

Русия даде първи жертви в Сирия от началото на въздушните удари


Най-малко трима руснаци, които участват в сраженията на проправителствените сили в Сирия, са били убити, а още няколко са ранени след като снаряд е уцелил техни позиции в крайбрежната провинция Латакия, съобщи висш представител на армията на Башар Асад, предаде "Ройтерс".

Ако информацията се потвърди, това ще бъдат първите загинали руски граждани от началото на въздушната операция на Москва в подкрепа на правителството на Асад, която стартира на 30 септември.

Към момента представители на сирийското правителство не могат да бъдат открити за информация. Руският министър на отбраната също не отговаря на молбите за коментар, уточнява "Ройтерс".

Рами Абдулрахман, ръководител на базираната в Лондон Сирийска обсерватория за правата на човека, заяви, че според негови източници информацията за загиналите руснаци е вярна, но не може да потвърди техния брой. Според него става дума за доброволци, а не за редови представители на въоръжените сили на Москва.

Според представителя на сирийската армия, пожелал анонимност, в района на връх Наби Унос е имало най-малко 20 руснаци в момента на нападението. Вероятността сирийските бунтовници да стоят зад атаката е 90%, смята той.

Кремъл вече е заявявал неведнъж, че в Сирия няма руски военни, които да участват в сухоземните операции на сирийската армия, въпреки че признава, че там има военни експерти и части, които охраняват руските бази в Западна Сирия. Москва твърди, че не е предприемала стъпки по набиране на доброволци и изпрашането им в Сирия.

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg>

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване