10/20/15 15:05
(http://pik.bg)

Съдът потвърди две наказателни постановления на РИОСВ - Шумен за над 9000 лева

Съдът потвърди две наказателни постановления на РИОСВ - Шумен за над 9000 лева

Две наказателни постановления на Регионалната инспекция по околната среда и водите /РИОСВ/ в Шумен на обща стойност над 9000 лева са потвърдени от съда, съобщиха днес от екоинспекцията в областния град.

Наказателно постановление на РИОСВ - Шумен от 19 декември 2014 г. е обжалвано от "Техномаркет България" ЕАД. На дружеството е съставен акт заради нарушена разпоредба от Закона за управление на отпадъците, защото събира и съхранява на открито електронно лъчеви монитори от персонални компютри и начупени газоразрядни лампи. Наложената имуществена санкция е 3000 лв. Шуменският административен съд реши, че издаденото наказателно постановление е правилно и законосъобразно и го потвърди, уточняват от екоинспекцията.

Второто дружество, което е обжалвало санкция на РИОСВ - Шумен е Държавното предприятие "Кабиюк". На предприятието е наложена текуща месечна санкция на 19 декември 2014 г., в размер на 6270 лева заради това, че при проверка на екоекспертите, е установено превишение на вредни вещества в отпадъчните води. Съдът намира жалбата на "Кабиюк" за неоснователна и оставя в сила наложеното от РИОСВ - Шумен наказание, допълват от екоинспекцията.

Решенията на съда са влезли в сила, те са окончателни и не подлежат на обжалване.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване