10/21/15 11:20
(http://pik.bg)

"Атака": Бъчварова да разследва полицейското насилие над депутати и членове на партията

"Атака": Бъчварова да разследва полицейското насилие над депутати и членове на партията

Днес ръководството на партия АТАКА внася в деловодството на МВР следното заявление:

„Госпожо вицепремиер и
министър на вътрешните работи,
На проведения от ПП АТАКА митинг за закриване на предизборната кампания, ние народните представители от ПГ на ПП АТАКА и десетки активисти на партията станахме жертва на брутално полицейско насилие.
Възрастни жени, инвалиди, младежи и девойки бяха блъскани грубо и удряни от частите на СДВР, командвани от комисар Борислав Муеров.
Самият комисар Муеров удари по лицето председателя на парламентарната група на партия АТАКА Волен Сидеров и в продължение на два часа отказваше да се представи, както е длъжен по чл. 151 на Закона за МВР.
Той и неговите колеги се държаха арогантно, с обиди и удари се опитваха да попречат на свободната изява на мнение, гарантирана от Конституцията.
Народните  представители Иван Димитров и Десислав Чуколов, както и кандидатът за кмет на Плевен  Адриан Асенов бяха удряни и блъскани от униформени ваши служители, за което имаме обилен видеоматериал.
Имаме и видеозапис със свидетелството на Верка Ботева от Перник, участничка в митинга, която се движи с бастун и е била удряна и блъскана от униформени полицаи.
Госпожо министър, настояваме за незабавното отстраняване от служба на комисар Муеров и незабавно предизвикване на следствени действия срещу него и колегите му, които приложиха полицейско насилие срещу една парламентарно представена партия.

Народни представители от ПП АТАКА:
Волен Сидеров
Десислав Чуколов
Иван Димитров
Магдалена Ташева“

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване