10/21/15 13:25
(http://pik.bg)

Германия предаде на българската прокуратура издирван с европейска заповед за арест извършител на грабеж, придружен с убийство

Германия предаде на българската прокуратура издирван с европейска заповед за арест извършител на грабеж, придружен с убийство

На 21.10.2015г. в резултат на действията на Международния отдел на Върховна касационна прокуратура и Окръжна прокуратура–Разград германските власти предадоха на българската прокуратура Владислав Филков за  провеждане на наказателно преследване срещу него за грабеж, придружен с убийство.

Окръжна прокуратура–Разград провежда разследване на грабеж на мобилен телефон модел „Нокиа“ и 220 лева, придружен с убийството на Николай Димитров, на 75 години от гр. Завет. Престъплението е извършено на 25.12.2014 г. в дома на Николай Димитров в гр. Завет. Тялото на починалия бе открито на 22.02.2015 г. във водоем в покрайнините на града.

          В хода на разследването са събрани доказателства, уличаващи  Владислав Филков  като извършител на престъплението.  

На 12.03.2015 г. Владислав Филков е привлечен като обвиняем в негово отсъствие, тъй като се е намирал в Германия. Издадена е от ОП - Разград европейска заповед за неговото задържане и предаване с цел провеждане на наказателно преследване.

Европейската заповед е изпълнена на 24.06.2015 г. и Филков е задържан от германските власти. С решение на Апелационния съд в Берлин от 07.10.2015 г. е допуснато предаването на лицето на българските власти.

Окръжна прокуратура - Разград ще предяви на Владислав Филков  постановлението за привличането му като обвиняем и ще внесе искане до съда за вземане на най- тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване