10/21/15 12:26
(http://pik.bg)

КЕВР решава за цената на добавката „Задължение към обществото” на 30 октомври

КЕВР решава за цената на добавката „Задължение към обществото” на 30 октомври

КЕВР ще проведе закрито заседание на 30 октомври, на което ще вземе решение за цената на добавката „Задължение към обществото”. Това стана ясно от думите на председателя на КЕВР Иван Иванов пред медиите.

Припомняме, че бизнесът е категоричен, че цената на тока трябва да се върне на стойностите от преди поскъпването. От друга страна Иванов увери, че в началото на отоплителния сезон няма проблеми с топлофикационните дружества.

„Те приеха реалността, че цените на топлинната енергия, която те начисляват на потребителите, са намалени между 10 и 20 %. Топлофикационните дружества по принцип имат задължения, но това, което заявиха на заседание с тяхно участие, че постепенно задълженията им намаляват”, коментира Иванов. Според него това било много добър знак, че решенията на регулатора позволяват постепенно топлофикациите да намаляват задълженията си. Относно правилата за търговия с ток на Българската електроенергийна борса, Иванов поясни, че утре ще се проведе обществено обсъждане, на което се очакват подробности по темата.

„КЕВР работеше изключително интензивно, тъй като бяха получени десетки предложения от различните енергийни дружества. Постарахме се да намерим най-добрите решения за защита на обществения интерес. По време на общественото изслушване ще чуем всички заявители на предложения след, което ще се произнесем по начин, по който Българската електроенергийна борса да започне да работи в началото на декември”, заяви още Иван Иванов.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване