10/21/15 07:38
(http://www.klassa.bg/)

Костюм ни изпраща във виртуалния свят

 Въпреки, че пространството на виртуалната реалност е пълно с аксесоари, които да ни помогнат по-добре да си взаимодействаме с въображаеми светове, ние все още не разполагаме с достъпна опция за предаване на всички наши движения на тялото в света на виртуалната реалност.


Salto е костюм покрит със сензори, улавящ всички движение на тялото, разработен да предава реалните ви движения в света на виртуалната реалност.

Създадена от екип базиран в Копенхаген, Дания, базовата версия на костюма с 19-сензора, които съдържат компоненти често срещани в много смартфони, включително акселерометър, жироскоп и магнитометър. Най-скъпите версии на на костюма, които включват опция за разработчици и предлагат от 33 до 132 сензора.

След като костюмът е свързан кум софтуера, движенията на носещия го се предават или безжично чрез Wi-Fi или чрез кабел, свързан към смартфон или компютър ви.

За да покаже как костюмът може да работи с виртуални игри, екипът предлага игра в която играете ролята на гигантски гущер унищожаващ градове.

Най-вероятно ще искате да използвате костюма и за други виртуални игри, но ще трябва да изчакате докато повече разработчици на игри разберат за опцията за разработчици която предлага Salto. В същото време, костюмът може да бъде достъпен вариант за улавящите движенията специални ефекти и дори отдалечени презентации, които да използват друг образ вместо човек.

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване