10/21/15 08:00
(http://www.klassa.bg/)

Льо Пен на съд за расова омраза

 Лидерът на френските националисти Марин льо Пен се яви в съда в Лион. Обвинението срещу нея е, че отправила расистки обиди към мюсюлманите. Тя сравни бежанците, залели улиците на Европа с окупацията на нацистите.

Марин льо Пен се защити с думите, че нямала намерение да обжида инкого и думите й не били отправени към цялата мюсюлманска общност. Председателят на Националния фронт е направила изказването само за определена група хора и е упражнявала свободата на словото, така бяха защитени действията на Марин льо Пен в съда.

Изказванията на националистката, насочени срещу бежанците и против политиката на Европейския съюз всъщност й спечелиха огромно одобрение. Мнозина дори смятат, че защитвайки позициите си, Национален фронт има сериозни шансове да спечели много гласове на местните избори, които ще се проведат в два френски региона през декември.

Изказването на Марин льо Пен за окупацията от страна на бежанците е направено още през 2010 г.

"Няма танкове, няма войници, но това е чиста окупация и тежи на хората", заявява тогава лидерът на Национален фронт, посочвайки като окупатори именно мюсюлманите, които се молят по улиците на френските градове.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване