10/21/15 12:05
(http://pik.bg)

Плевнелиев удостои с орден "Стара планина" посланика на Виетнам

Плевнелиев удостои с орден "Стара планина" посланика на Виетнам

Президентът Росен Плевнелиев удостои с орден „Стара планина“ първа степен извънредния и пълномощен посланик на Социалистическа република Виетнам в Република България Ле Дък Лиу, предаде БГНЕС.

Плевнелиев посочи, че за него е удоволствие да връчи най-високото държавно отличие на посланика на Виетнам и то именно в годината, когато отбелязваме 65 години от установяването на дипломатическите отношения между нашите две приятелски страни. Той отбеляза приноса на посланика за укрепването на традиционните отношения на близко приятелство, взаимно уважение и доверие между България и Виетнам. Н. Пр. Ле Дък Лиу посочи, че е огромна чест за неговата дипломатическа кариера като извънреден и пълномощен посланик Социалистическа република Виетнам в Република България. "Независимо от това какви ще бъдат моите ангажименти и постове в бъдеще обещавам да положа всичките си сили за процъфтяването и успешното развитие на приятелските отношения между Виетнам и България", каза той. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване