10/21/15 07:58
(http://www.klassa.bg/)

САЩ имат проблем с пилотите на Путин - говорели руски

 Разчитаме руските пилоти в Сирия да говорят английски език, заяви говорителят на Белия дом Джош Ърнест по повод възможното съглашение между Вашингтон и Москва за избягването на инциденти в сирийското въздушно пространство.

Ако руските пилоти си общуваха на английски, действията им щяха да съответстват на "международните правила за безопасност", обясни Ърнест.

"Съглашението ще гарантира, че в хода на всяка една операция те ще използват международно признатите норми за комуникация и че ще говорят на английски, за да бъдат избегнати инциденти", каза Ърнест на брифинг пред журналисти.

Американските и руските военни експерти проведоха вече 3 видеоконференция по шифрован канал, на които бе уточнен текстът на евентуалното съглашение за избягване на инциденти в сирийското въздушно пространство между руски самолети и такива на международната коалиция начело със САЩ. По мнението и на двете страни преговорите са протекли професионално и конструктивно. Засега САЩ обаче категорично отхвърлят думата "сътрудничество" и отказват съвместно с Русия да спасяват свалени пилоти.

На 8 октомври шефът на Пентагона Аштън Картър пророкува, че Русия в най-скоро време ще започне да търпи загуби в рамките на въздушната операция в Сирия. Тогава Москва определи изказването като явен цинизъм. Думите на Картър бяха повторени в понеделник от командващия войските на САЩ в Европа Бен Ходжис, който заяви, че загубите за руските ВВС са неминуеми.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване