10/22/15 22:18
(http://www.klassa.bg/)

13 гинат при руски удар на болница в Сирия

 Най-малко 13 души загинаха при руски въздушен удар, поразил провинциална болница в Северозападна Сирия, съобщи сирийският Център за наблюдение на човешките права, цитиран от АФП.

Болницата се намирала в село Сармин, провинция Идлиб. Сред жертвите са физиотерапевт, пазач и член на гражданска защита. Руското министерство на отбраната съобщи за извършени удари над Сармин, но не спомена болницата.

Най-малко три

болници са били

бомбардирани

от руски изтребители в Северозападна Сирия от началото на въздушните операции през септември, пише британският в. “Гардиън”, като се позова на лекари и международни наблюдатели.

“Ислямска държава” е толкова отслабена след авиационните удари на руснаците, че е принудена да сменя джиповете с коне, съобщи британският “Дейли стар”. Джихадистите изгубили десетки бронирани машини, камиони и тежко въоръжение при руските удари.

Москва даде достъп на западни журналисти до военновъздушната база “Хемеймим” в Западна Сирия, откъдето излитат руските бойни самолети за въздушните удари, предаде АП.

Военният обект

е защитен от

системи за ПРО,

които е можело да бъдат видени разположени около периферията на обекта. Войници, въоръжени с автомати, охраняват основните съоръжения, а редове от БТР-и са паркирани наблизо.

Кюрдски военни отряди са започнали настъпление към селата Тел-Абид и Айн-Иса към пътя, свързващ Алепо и Рака, съобщи “Лайфнюз.ру”. Целта е да бъдат прекъснати съобщителните връзки между двата града, контролирани от “Ислямска държава”. Според непотвърдена информация настъплението на кюрдите е съгласувано с коалицията на САЩ в Сирия.

Катар, Саудитска Арабия и Турция не изключват вариант за нахлуване в Сирия, заяви за телевизия “Си Ен Ен Арабик” министърът на външните работи на Катар Халид ал Атия. Иран, Египет, Йордания, Катар и Обединените арабски емирства трябва да участват в преговорите за разрешаване на кризата в Сирия, коментира пък руският външен министър Сергей Лавров. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване