10/22/15 13:28
(http://pik.bg)

52-ма министри ще обсъждат проблемите на трудовия пазар в София през декември

52-ма министри ще обсъждат проблемите на трудовия пазар в София през декември

На 3 и 4 декември министърът на труда и социалната политика Ивайло Калфин ще е домакин на годишната среща на министрите на труда и заетостта на страните-членки по линията на Евро-Азиатския диалог (ASEM-LEMC).

Петата конференция ще е посветена на достойния труд и социалната закрила. По време на събитието в страната ни се очакват министри и делегации от 52-те страни-членки, еврокомисарят по заетостта Мариане Тисен и представители на Международната организация по труда, съобщиха от МТСП.

Във връзка с организацията на събитието, министър Калфин ще проведе среща с комисар Тисен в петък, 23 октомври 2015г., в седалището на ЕК в Брюксел. Освен за предстоящата международна конференция, двамата ще разговарят и по приоритетни теми от дневния ред на Съвета на министрите на труда от страните-членки на ЕС, между които пакетът за мобилност на работещи в рамките на ЕС, подобряването на интеграцията на дългосрочно безработните и насърчаването на младежката заетост.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване