10/22/15 13:21
(http://pik.bg)

Борисов и Плевнелиев откриха отсечка на магистрала "Струма" от Дупница до Благоевград (обновена)

Борисов и Плевнелиев откриха отсечка на магистрала "Струма" от Дупница до Благоевград (обновена)

Нова отсечка на магистрала „Струма” - от Дупница до Благоевград, беше открита официално днес. На церемонията присъстваха президентът Росен Плевнелиев, премиерът Бойко Борисов, министрите на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и на транспорта и информационните технологии Ивайло Московски и шефът на Агенция „Пътна инфраструктура” Лазар Лазаров.

Часове преди официалното откриване по отсечката все още се работеше. Мобилизирани бяха всички работници на фирмата- изпълнител.

Довършителните работи включваха подготовка на новите модерни лампи край пътя, както и озеленяване, съобщава Би Ти Ви.

Отсечката е дълга близо 38 км, а за строителството й бяха изхарчени 362 млн. лева, осигурени по ОП „Транспорт”.

"Вече имаме над 300 километра магистрали." Това каза министър-председателят Бойко Борисов

„Първо трябва да благодарим на Бог, защото без него нищо не може да се направи. Нашето е само Божа работа. Благодарение на него и фондове се пускат и се строи. Дай Боже така да ни върви държавата”, каза Борисов.

Министърът благодари на Неврокопския митрополит Серафим и Браницкия епископ Григорий, които отслужиха водосвет за здраве и безаварийно пътуване по магистралата.

Той се обърна към тях с думите: „Имах много скъпи пътници – президент и министри. Като гледам магистралата каква е гладка и няма наклони, изкушава за по-бързо каране. Така, че дано молитвите ви да бъдат чути от всички”, посочи Борисов.

По думите му, отварянето за движение на ЛОТ 2 на АМ „Струма” ще окаже благоприятен ефект върху Рилския манастир и ще подпомогне на туризма в Банско,Разлог и Гоце Делчев. 


Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване