10/22/15 11:14
(http://pik.bg)

Георги Кадиев: Приоритетите са ми инвестиции в кварталите на София, озеленяване, сигурност за гражданите и категорична борба с корупцията

Георги Кадиев: Приоритетите са ми инвестиции в кварталите на София, озеленяване, сигурност за гражданите и категорична борба с корупцията

Виждаме, че повечето от програмите за управление на София имат добри идеи. Така е било и на предходни избори. Проблемите на града обаче ясно показват, че са важни не само добрите предложения за управление на столицата, важно е и кой ще ги изпълнява. Това заяви по време на дебат в ефира на БТВ кандидатът за кмет на София на коалиция „Сердика“ Георги Кадиев.

По думите му с управлението на милионния град трябва да се заемат хора с опит и желание да работят в полза на обществото. „Смятам, че имам експертизата и опита като общински съветник в Столична община. Имам също амбицията и желанието да работя за гражданите, както и историята на човек, който се е борил категорично с корупцията в СО. Надявам се хората да оценят това и да гласуват за мен, за да променим модела на ГЕРБ в управлението на София. Не е достатъчно само да сменим кмета. Необходима е и смяна на състава на общинския съвет, където ГЕРб имаше абсолютно мнозинство последните два мандата. Силно се надявам, че това няма да продължи и ние всички ще допринесем за това София да стане един по-добър за живеене град“.

„Независимо от всички твърдения, транспортът е големият провал в досегашното управление на столицата - въпреки метрото. Няколко стотин хиляди души използват подземната железница, но останалият един милион ползват друго. В крайна сметка метрото не успя да изпълни целта си да облекчи автомобилния трафик. Това, което ще направя аз, е да сменя автобусите на градския транспорт като взема превозни средства на оперативен лизинг, изготвил съм необходимите разчети за това“, заяви Кадиев.

По отношение на сигурността на града и проблемите, които той изпитва в това отношение и заради мигрантската вълна към Европа, Кадиев заяви, че столицата се нуждае от сериозно увеличаване на ресурса на „Общинска полиция“ от около 150 сега до 1150 души. Така, че служителите да не бъдат ангажирани само с охраната на сгради, имоти и централни паркове и градини, а да охраняват проблемните зони в милионния град и у хората повече да не остава усещането, че има райони, които са забравени от кмет и държава.

В програмата си за управление на столицата Кадиев е заложил и разкриването на още 10 000 места в детските заведения. В тази връзка той изрази недоумение от действията на досегашното ръководство на общината в лицето и на столичния кмет, които по думите му отдават помещенията на детски заведения под наем и то за дългосрочни периоди, въпреки липсата на места в детските градини.
Кандидатът на коалиция „Сердика“ , коментира и озеленяването на столицата. По думите му града има нужда от още зелени площи с изградени осветление и алеи, както и от засаждането на допълнително поне около един милион дървета, което той е заложил като приоритет за своето управление. Според него това ще струва на общината едва около 18 милиона лева на година в рамките на четири годишния мандат, а дейността може да бъде подпомогната и от ангажирани с проблема граждани и неправителствени организации. Във връзка с темата Кадиев коментира и възстановяването на археологическите обекти открити при разкопките на ларгото, както и отношението си към някои от сградите паметници на културата.

“Това което се случва на ларгото е бутафория плюс корупция. Да се дадат 15 милиона за китайски тухли е абсурдно. По отношение на „Къщата с ягодите“ съм подписал споразумение, че е необходимо тя да бъде възстановена без изменения на облика си‘, посочи той.

Моите приоритети са, масирани инвестиции в кварталите на столицата, озеленяване, сигурност за гражданите и категорична борба с корупцията, заяви в заключение Георги Кадиев.
Коалиция „Сердика“ е регистрирана за участие под номер седем в бюлетината за местния вот в столицата.

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване