10/22/15 08:56
(http://pik.bg)

Д-р Шарков: Възрастните сме избрали гадния начин на живот, но нека предпазим децата

Д-р Шарков: Възрастните сме избрали гадния начин на живот, но нека предпазим децата

"Данък "Вредни храни" е по унгарски модел. В Унгария той има голям ефект. С около 25% е намален консумацията на вредни храни благодарение на него", съобщи в студиото на "Здравей, България" по Нова телевизия зам. - здравният министър д-р Ваньо Шарков. "Целта на този данък е не да събираме пари, а да намалим консумацията на вредни храни и да се подобри здравето на българите", добави той.

"Сега трябва да изберем дали сме на страната на тези, които произвеждат вредни продукти или на страната на децата. Ние можем да консумираме вредни храни, ние сме възрастни и сме избрали гадния начин на живот, но всяко трето дете у нас е със затлъстяване", каза той.

Марияна Кукушева напомни, че хлябът не е вреден за употреба. Шарков веднага заяви, че той няма да бъде обложен с новия данък и поясни, че хлябът влиза в основната потребителска кошница. Д-р Шарков попита защо няма кисело мляко с играчка, а има чипсове и снаксове с играчки, които привличат децата.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване