10/22/15 09:05
(http://pik.bg)

Иван Портних: Ще продължим да работим за обновяването на детските и спортни площадки във Варна

Иван Портних: Ще продължим да работим за обновяването на детските и спортни площадки във Варна

Ще продължим да работим за обновяването на детските и спортни площадки, за да може децата ни да имат европейски условия за игра, за развитие, за забавление. Това заяви кандидатът на ПП ГЕРБ за кмет на Варна Иван Портних по време на среща с жителите на район „Владислав Варненчик”, предаде Радио „Фокус” – Варна. На събитието, което се проведе в читалището, присъстваха още кандидатът на ПП ГЕРБ за районен кмет на района Николай Костадинов, както и кандидати за общински съветници от листата на партията. Иван Портних припомни, че през последните две години са направени инвестиции в ключови проекти в града. „Ремонтирахме основните булеварди, реконструирахме градската пречиствателна станция – не виждаме в ежедневието си резултатите от някои от тези проекти, но те са много важни за града. До седмица ще заработи регионалното депо за отпадъци, което всъщност предотвратява криза с боклука и на практика дава решение на проблема за поне 15 години напред. Започваме строителство на пречиствателната станция на Златни пясъци, за което осигурихме европейско финансиране. Само тези 3 проекта са на стойност 120 млн. лв. Предприети бяха ремонти в централната градска част, както и по булеварди в другите райони на града. От следващата година средствата, които досега се влагаха в тези мащабни проекти, ще бъдат насочени изцяло към кварталите, към междублоковите пространства. Проектирахме изцяло Кайсиева градина – с детски градини и площадки, с удвояване на паркоместата, които в момента са недостатъчни, с озеленяване, с беседки и тихи кътове, където хората да срещат и да си почиват. Този проект на практика ще бъде началото на подобен подход към всички квартали на града ни. Започваме от Кайсиева градина, защото е подменена изцяло ВиК инсталацията”, заяви Иван Портних и допълни, че това ще даде възможност още през следващата година да започне пълното обновяване на целия микрорайон.

„Аналогично продължаваме с всички останали. Тези 2 години работихме наистина упорито и всеотдайно, предприехме мащабно обновяване и резултати ни са видими. Искрено вярвам, че ще ни подкрепите в тези усилия, защото показахме, че можем да привличаме средства за града, да реализираме европроекти. И не само че ще запазим темпа на развитие, а и ще го увеличим, защото за следващата година вече има готови проекти на стойност над 220 млн. лв.”, допълни Иван Портних. Присъстващите жители на района потърсиха съдействие от кандидата на ПП ГЕРБ за кмет на Варна за изграждането на старчески дом в района и организирането на компютърен клуб за възрастни хора. „Ще продължим с грижата за възрастните хора”, коментира Иван Портних. Той припомни, че е поет ясен и конкретен ангажимент за напълно обновяване на дома за стари хора „Гергана”. Ще се търси възможност и за разширяване на тези домове. Иван Портних допълни, че ще съдейства за изграждането и на компютърна зала за възрастни хора в район „Владиславово”.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване