10/22/15 18:39
(http://pik.bg)

КАТ ще следи за готовността на автомобилите за зимата

КАТ ще следи за готовността на автомобилите за зимата

От 1-ви ноември от Пътната полиция започват проверки за готовността на автомобилите за зимата. Според статистиката само за изминалото денонощие на територията на София са станали 145 пътно-транспортни произшествия. Основната причина е, че шофьорите все още не са си сменили гумите за пътуване през зимни условия и не спазват дистанция. Това каза пред БНР Тенчо Тенчев – началник на столичния КАТ. 

В лошото време пешеходците също са много уязвими, особено на пешеходните пътеки в близост до метрото. Основната част от пътните инциденти са на регулирани кръстовища. Там, когато спират за червения сигнал на светофара, не спазват дистанции и се удрят отзад. Първото, което трябва да направят водачите, е по най-бързия начин да си сменят летните гуми със зимни. Летните гуми не са пригодени за движение при по-ниски температури, тъй като каучукът им е много твърд и при такова време сцеплението по пътя е много малко, заяви Тенев. 

Той предупреди шофьорите да внимават много вечер, тъй като има много произшествия с пешеходци след 18-19 часа, които пресичат на пешеходните пътеки на изходите на метрото.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване