10/22/15 11:53
(http://pik.bg)

Кметът на Сливен признава, че е кукла на конци в скандален запис

Кметът на Сливен признава, че е кукла на конци в скандален запис

Скандален запис с откровения на кмета на Сливен ген. Кольо Милев бе публикуван в сайта на местната агенция „Седмица“.

Аудиото е от 2011-а, малко преди Милев да стане кмет. В него генералът разкрива непривична увереност в победата си, както и съмнителни практики, чрез които е използвал позицията си в армията за лично облагодетелстване. В записа, малко преди да стане кмет, Кольо Милев споделя и вижданията си за работата на градоначалника в най-голямата българска община.

„Кукла на конци си! Значи всичко туй е „пара за свирката“! „Пара за свирката“, обаче хората са свикнали на тази еуфория, мислят кой знае кво като станеш кмет... Но... тъй или иначе трябва нещо да се прави“, казва Милев в скандалния запис и споделя, че вече се е настроил за властта и няма намерение да се отказва засега. Генералът изразява увереност в победата и споделя, че хората му трябва да гледат да стане „по нормалния начин“.

Градът на Сините камъни буквално се взриви след изтичането на записа. Сливналии питат откъде Кольо Милев е бил сигурен в победата си преди изборите и дали в момента не върви организация за подмяна на вота.

В скандалното аудио кметът на Сливен разкрива и как са преминали последните му години в армията:

„Навремето, в началото на демокрацията, някъде 90-та година бях командир на клон в Сотиря, и тогава имахме много пари. Буквално командирите си бяхме маниджъри, бях така се развърнал, че телеугоителни такива стопанства бях направил по едно време, крави бях взел там, прасета гледах, майки пчели бях взел, язовир там заредих в поделението, даже пъстърва бях събрал, картофи, домати, с какво ли не съм се хващал. Каквото се хвана винаги тогава вървеше, имаше много пари.

Парите които ги вземахме командирите, имаха право да харчат буквално колкото си искат. Медът, ако беше 4 лева на пазара, гледахме армията колко го купува - гледахме 6 лева. Нашият мед го вкарвахме, пускаме го на армията и си вземаме по 6 лева. Така беше и за месото, и за всичко. Нямаше такъв контрол и от ветеринарните – това от 90-та до 96-та някъде. После дойдох в София, 2002 г. бях в Белене на бригадата, горе долу същото. Там даваха пари, обаче почна Закона за обществените поръчки, взеха, ако не спазваме, да ни хващат постепенно за гушата с процедурите, ама примерно за полигони ти дават 400 хиляди. Има командири, които се стряскат. Има един колега от Стара Загора там, дадох му 400 хиляди за поливането, и той се уплаши, не организира нищо и ги върна. На мен бяха дали 200 хиляди, изхарчих ги, лаха ма кучетата после няляво надясно, писахме туй онуй, но накрая ги изхарчих...

След туй отидох командир на бригадата в Карлово, вече всичко постепенно централизираха хората горе, и законите долу се свиха, и няма пари. И 2 години командир на бригада може да си, но какво като си, като нямаш пари в ръцете си и не разполагаш с тях...”

Триминутният запис е част от по-голям – с времетраене от час и половина. Според запознати, аудиото е направено по време на банкет с представители на БСП Сливен и изтича като част от неспирните борби за власт в централата на Столетницата в града.

През последните няколко месеца организацията е разтърсвана от скандали, които Кольо Милев и лидерът на червените Атанас Делибалтов едвам потушават. Източници от БСП Сливен споделят, че няколко от кандидатите за общински съветници са поискали да се откажат от кампанията, тъй като не са доволни от местата си в листата. За капак – на плакатите на партията били поместени само тези, които Милев и Делибалтов очаквали да влязат в Общинския съвет.

Представители на червените недоволстват и от заиграването на ръководството с ромския етнос в града. Освен концентрацията на срещи в циганските квартали, тези дни бе открит и модерен зъболекарски кабинет в ромския квартал „Надежда“. Сливналии вече коментират, че слоганът на Кольо Милев не трябва да бъде „Промяната продължава“, а „Надежда“ за втори мандат“.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване