10/22/15 15:05
(http://pik.bg)

Лукарски: Голяма част от депутатите на СДС са скептични относно внесените предложения на РБ за съдебната реформа

Лукарски: Голяма част от депутатите на СДС са скептични относно внесените предложения на РБ за съдебната реформа

Голяма част от депутатите на СДС са скептични относно внесените от народни представители на РБ предложения относно съдебната реформа. Така лидерът на СДС Божидар Лукарски коментира внесените в деловодството на НС предложения от част от групата на РБ за отчетност на Прокуратурата, намаляване на мандатите на тримата големи в съдебната власт от 7 на 5 години, както и на членовете на ВСС от 5 на 3 години, пише "Фокус".

„Част от тези предложения, разбрах, че са обсъждани онзи ден в парламентарната група. Част от депутатите, включително и тези от СДС, за били скептични към някои от предложенията. В крайна сметка е взето решение – който ги подкрепя, той да ги подпише и всъщност тези предложения са на част от групата на РБ“, коментира той.

Лукарски допълни, че самият той не е виждал конкретните предложения. „Това, което четох е всъщност единствено публикуваното в медиите. Мисля, че трябва да има по-широк дебат и обсъждане на политическо ниво в реформаторския блок и парламентарна група по отношение на тези конкретни текстове, което би следвало да стане след изборите не му е сега времето“, допълни лидерът на СДС.

Лукарски допълни, че депутатите на СДС подкрепят колегите си от Движение „България на гражданите“ в исканията им за явно гласуване във ВСС и предоставянето на възможност за сезиране на Конституционния съд от съдилищата.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване