10/22/15 21:57
(http://pik.bg)

Младоженци дариха парите си за подаръци на зоозащитници (снимка)

Младоженци дариха парите си за подаръци на зоозащитници (снимка)

Младоженци от София дариха парите, предвидени за подаръчета на гостите за сватбата, на зоозащитниците от Animal help във Враца, съобщиха от организацията в града под Околчица, цитирани от "Конкурент". Свързалите се за цял живот са от София, но са били очаровани от работата на организацията в областния град и дори са обещали, че съвсем скоро ще осиновят и животинка от тях. Това е поредният благотворителен жест, който правят добороволци, за да се подпомогне дейността на НПО-то.

Жена от Враца пък вече организира благотворителен базар в помощ на Animal help. Галина Илиева е доброволец в неправителствената организация и е инициатор на изложба с ръчно изработени картички, бутилки шампанско, сувенири, дъски за хляб с коледни мотиви, късметчета, крушки и играчки за елха, магнити за хладилник.

„Иницативата се подготвя за дните около Коледа и то конкретно за 18, 19 и 20 декември. Събраните средства са за купуване на къщички на нашите животни, защото в момента са на дъжда и студа. Всеки само иска да прибере животни, но никой не се пита как се гледат“, каза още Галина.

Целогодишно зоозащитниците продават картички с благотворителна цел. Тяхната цена е 1.50 и 3 лв. в зависимост от размера и могат да се видят на страницата на Animal help - Vratsa.

Освен за къщички, организацията за защита на бездомните животни във Враца има нужда и от пари за храна, лекарства и осигуряване на по-добър живот на изоставените бездомни животни, каза още доброволката.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване