10/22/15 11:09
(http://pik.bg)

Москов сигнализира прокуратурата за водена опасна кампания за качеството на ваксини

Москов сигнализира прокуратурата за водена опасна кампания за качеството на ваксини

Министерството на здравеопазването ще сигнализира прокуратурата за водена опасна кампания относно качеството на ваксините .Това каза пред журналисти министърът на здравеопазването Петър Москов.

По думите му това е атака както срещу МЗ, така и вече срещу националната сигурност, защото подобни действия водят до съмнение за качеството на ваксините за децата и съмнения дали изобщо децата да бъдат ваксинирани. Петвалентната ваксина за децата беше дарена на България от Турция. Москов допълни, че и Турция също е готова да заведе съдебен иск поради същата причина.

След провалът на тръжната процедура и неявяване на двете фирми, доставящи ваксини, МЗ е попитала двете фирми дали могат да отговорят на нуждите на пазара. Едната отговаря, че няма такава възможност, а другата е отговорила с унизително писмо, че може да събере от различни места 20 хиляди ваксини с изтичащ срок на годност, обясни министър Москов.

България беше заявила 250 хиляди дози, подчерта той. Изразявам дълбокото си презрение към хората, които стоят зад тази кампания. Няма по-голямо падение да използваш страхът на хората, за да постигнеш целите си, каза още министър Москов.

МЗ отново обявява тръжна процедура за ваксини и министър Москов покани фирмите да участват. Относно дарението на ваксината срещу хепатит Б от Турция, Москов отново увери, че тя няма да се използва в задължителния имунизационен календар и с нея няма да се ваксинират деца.

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване