10/22/15 19:43
(http://pik.bg)

Павлова: Приоритет ще бъде изграждането на още 300 км магистрали

Павлова: Приоритет ще бъде изграждането на още 300 км магистрали

Освен вече изградените 300 км магистрали, в следващите години приоритет ще бъде изграждането на други 300 км. Това каза пред „Фокус“ Лиляна Павлова, министър на регионалното развитие и благоустройството.

„Тези 300 км завършваме с АМ “Марица“. Нашият план е през следващите години да бъдат изградени още 300 км магистрали. Изключително важно е изграждането на 250 км от АМ„Хемус“ и 60км от АМ„Струма“, които трябва да бъдат завършени. Това е нашият основен приоритет, защото АМ “Хемус“ е най-дългоочакваната магистрала за Северна България и най-важна за икономиката на страната. Предстои усилена работа в тази насока, защото за АМ “Хемус“ няма осигурено европейско финансиране. Затова работата ще е много по-сложна, но ние сме готови за това предизвикателство“, каза Лиляна Павлова.

Тя допълни, че от днес започва изграждането и на втория участък от западната дъга на софийския околовръстен път, което ще бъде връзка със северната скоростна тангента. По думите й с пускането на трасето ще бъде значително облекчен трафикът на движение.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване