10/22/15 12:57
(http://pik.bg)

Предприемачи ГЕРБ бяха приети за пълноправен член на Организацията за малки и средни предприятия на ЕНП

Предприемачи ГЕРБ бяха приети за пълноправен член на Организацията за малки и средни предприятия на ЕНП

Предприемачи ГЕРБ бяха приети за пълноправен член на Организацията за малки и средни предприятия към Европейската народна партия (ЕНП). Това стана по време на генералната асамблея на организаията, която се проведе в рамките на конгеса на ЕНП в Мадрид.

Благодарение на своето членство в организацията Предприемачи ГЕРБ ще има възможност да работи в тясно сътрудничество с националните  организации за малки и средни предприятия и с европейски политически лидери от семейството на ЕНП. Председателят на ГЕРБ и министър-председател на България лично поздрави представителите на Предприемачи ГЕРБ на форума – председателят на организацията Валя Чилова и международния секретар на ПГЕРБ и евродепутат Ева Паунова.

Според Валя Чилова, която участва в заседанието на асмаблеята, членството на ПГЕРБ в Организацията за МСП на ЕНП ще даде на организацията достъп до важни контакти в европейската екосистема от предприемачи, стартиращи компании, както и сред политическите лидери. Тя допълни, че ПГЕРБ вече активно работи с международни партньори и съвсем наскоро започна съвместна кампания в подрепа на дигиталното предприемачество в България с гиганта Гугъл.

В рамките на асамблеята на МСП Европа се проведе дебат на тема "Единният цифров пазар - шанс за растеж за МСП", в който основен говорител бе евродепутатът от ГЕРБ Ева Паунова. "Скоро малките и средни предприятия ще могат да предлагат своите продукти до 500 милиона потребители. Сега едва 15% от малкия бизнес продава онлайн, а едва половината от тези МСП се развиват в други страни от ЕС. Единният цифров пазар ще подпомогне електронната търговия, като предостави повече сигурност онлайн, хармонизирани потребителски правила и по-достъпни цени на пратките", поясни Паунова.

На асамблеята бе гласуван новият борд на Организацията за малки и средни предприятия в Европа. За председател беше избран евродепутатът Бенд Бендсен (Дания), а заместник-председатели станаха евродепутатите Михал Бони (Полша), Антонио Таяни (Италия), Юлу Винклер (Румъния), Иван Стефанеч (Словакия), Елизабета Гардини (Италия) и австрийският депутат Ангелика Винциг.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване