10/22/15 10:41
(http://pik.bg)

Проваленият кмет на Монтана пробва жесток натиск и във футбола

Проваленият кмет на Монтана пробва жесток натиск и във футбола

Кметът на Монтана Златко Живков е оказал сериозен натиск на Областния съвет на Българския футболен съюз в Монтана, за да бъде намалено наказанието на четвъртодивизионния „Смоляновци“ след побой над съдиите по време на домакинството на „Люта (Владимиров), загубено с 0:4, научи ПИК от достоверен източник.

След срещата фенове и футболисти на „Смоляновци“ са малтретирали реферите и дори са насъсквали питбул срещу тях, разказа очевидец. В следствие на скандала, който е описан в докладите на главния съдия Венцислав Живков и дежурния делегат Радой Христов, отборът на „Смоляновци“ е наказан с лишаване от домакинство за 4 срещи, а техен играч е изваден от футбола за 1 година.

Местни запалянковци обясняват, че това е втори подобен случай с участие на „Смоляновци“ през сезона, а ексцесии е имало и преди това. Изненадващо обаче след няколко дни санкцията е намалена от 4 на 1 мач.

Според нашите източници, лично Златко Живков се е обадил на председателя на дисциплинарната комисия за областта Георги Цеков и го е накарал на редуцира наказанието. Интересна подробност е, че Цеков е в листата за общински съветници на кметската коалиция „Заедно за Монтана“ и е кандидат кмет на село Долно Белотинци.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване