10/22/15 08:39
(http://pik.bg)

Психолог: Цялото общество и всички институции трябва да участват в справянето с детската агресия

Психолог: Цялото общество и всички институции трябва да участват в справянето с детската агресия

Това е една трагедия, която не може да се опише. Животите на хората се променят и става много трудно. Съучениците и приятелите на Гого са страхотни хора и искам да ги поздравя. Не сме изоставали родителите му и помагаме с каквото можем.

Това каза в сутрешния блок на БНТ Калоян Георгиев, треньор по карате на убития в Борисовата градина Георги Игнатов. Спортът калява и прави децата по-добри. Тренировките с деца ме зареждат. Агресията в някои деца е изразена, но те не разбират какво точно е това. Ние сме хората, които трябва да им обясним и да им кажем, че това нещо не е хубаво и не трябват да го правят, каза още Георгиев. В разговора участие взе и психологът Иван Игов. Въпросът за детското насилие е повдигнат много отдавна. Всички трябва да са наясно какво се случва.

За съжаление тези, които се занимават с това, не искат да чуят. Преди години бяха "потрошени" 10 млн. лева за лекции, които се съмнявам, че дадоха някакъв реален резултат. Тези пари можеха да се използват за далеч по-смислени неща, категоричен беше той. Спортът не просто развива физиката, а създава общности, които могат да предприемат и социални инициативи. Футболните ултраси също създават общности, но това са фалшиви общности.

За да се справим с проблема на детската агресия, трябва да участваме всички, цялото общество. Правителство, училище, църква, ние възрастните, всички трябва да вземем отношение. Това е една програма и модел, който ние сме закъснели да въведем, разкри психологът.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване